Gorditas de azúcar

Hello everybody, it's Louise, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to make a special dish, Gorditas de azúcar. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Gorditas de azúcar is one of the most favored of current trending meals in the world. It's enjoyed by millions every day. It's simple, it is fast, it tastes delicious. They are fine and they look wonderful. Gorditas de azúcar is something which I've loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Gorditas de azúcar, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Gorditas de azúcar delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Gorditas de azúcar is 20 gorditas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To begin with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Gorditas de azúcar using 12 ingredients and 15 steps. Here is how you can achieve that.
Ahora que son vacaciones, los chicos pueden ayudar en la cocina elaborando el desayuno, parte de la comida o la cena y ésta receta es una buena idea para integrarlos en este fascinante mundo de la cocina... déjenlos participar y disfruten de estas ricas gorditas de azúcar. #Cocinaniños
Ingredients and spices that need to be Take to make Gorditas de azúcar:
- 500 gr harina de trigo
- 120 gr mantequilla
- 100 ml crema
- 2 huevos a temperatura ambiente
- 1 cdita royal
- 1 pizca bicarbonato
- 1 pizca sal
- 3/4 de taza de azúcar
- 1 cda esencia de vainilla
- Para servir:
- Miel, leche condensada, mermelada, cajeta o lo de su preferencia
- O bien pueden ir solas
Instructions to make to make Gorditas de azúcar
- Primero cernimos la harina, el bicarbonato, la sal y el royal. (Pasamos por un colador)

- Aparte en un bol o refractario ponemos la mantequilla a temperatura ambiente y la crema

- Mezclamos bien...

- Agregamos el azúcar

- Los huevos y la vainilla y mezclamos bien..

- Después le vamos agregando la harina previamente cernida y mezclamos, de nuevo le ponemos harina y seguimos mezclando, y repetimos hasta terminar toda la harina

- Llegará el punto en el que necesitarán mezclar a mano al tener la consistencia cómo esta:

- Mezclen bien con las manos hasta lograr una pasta suave y que se despegue del bol.. si les queda un poco dura la pasta pueden agregar 1 o 2 cucharadas más de crema

- Dejen reposar la pasta por 40 min. Pasado el tiempo comenzamos hacer nuestras gorditas, tomando una pequeña porción de la pasta y haciéndola bolita

- Luego la aplastamos con nuestros dedos o sobre nuestra palma. Pueden tener un grosor de.50 cm y 6 u 8 cm de diámetro. Hacemos esto con toda la pasta

- Y en un comal caliente pero a fuego muy muy bajo las iremos colocando. Les damos la vuelta cuando se vea ligeramente un tono de color más claro en las orillas

- Dejamos que termine su cocción en un par de minutos. Hay que darle vueltas un par de veces...

- Las podemos colocar en un plato si las van a degustar en cuanto salgan (cómo es mi caso) o en un tortillero con un trapito para taparlas...

- Una vez listas, podemos servir con miel

- O con lechera.. o con lo que gusten. Y no olviden acompañar con su café o chocolate...

As your experience and also confidence expands, you will find that you have extra natural control over your diet plan and also adapt your diet regimen to your personal preferences with time. Whether you wish to offer a recipe that utilizes fewer or more components or is a little essentially zesty, you can make basic adjustments to attain this objective. In other words, begin making your recipes on time. When it comes to fundamental food preparation abilities for beginners you don't need to discover them however only if you master some simple cooking methods.
This isn't a complete overview to quick and also simple lunch dishes yet its great food for thought. With any luck this will obtain your imaginative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your family without doing way too many heavy meals on your journey.
So that is going to wrap it up for this special food How to Make Super Quick Homemade Gorditas de azúcar. Thank you very much for your time. I'm confident that you can make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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