Gohan ~Arroz al Vapor Estilo Japonés~

Hey everyone, it's Jim, welcome to my recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Gohan ~Arroz al Vapor Estilo Japonés~. It is one of my favorites. For mine, I am going to make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Gohan ~Arroz al Vapor Estilo Japonés~ is one of the most well liked of recent trending meals in the world. It's simple, it's quick, it tastes yummy. It's appreciated by millions every day. They are fine and they look wonderful. Gohan ~Arroz al Vapor Estilo Japonés~ is something that I've loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Gohan ~Arroz al Vapor Estilo Japonés~, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Gohan ~Arroz al Vapor Estilo Japonés~ delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Gohan ~Arroz al Vapor Estilo Japonés~ is 1-2 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Gohan ~Arroz al Vapor Estilo Japonés~ estimated approx 60 minutos.
To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can cook Gohan ~Arroz al Vapor Estilo Japonés~ using 3 ingredients and 14 steps. Here is how you cook that.
"GOHAN" es un arroz blanco cocido.
Las comidas japonesas normalmente se sirven acompañado con una taza de arroz blanco. Como las tortillas nunca pueden faltar para las comidas mexicanas, GOHAN es un complemento indispensable para las comidas japonesas.
Ingredients and spices that need to be Take to make Gohan ~Arroz al Vapor Estilo Japonés~:
- 1 taza Arroz para Sushi (1 taza de 250 ml = aprox. 200 gr)
- 1 1/4 tazas Agua (300 ml)
- cantidad necesaria Agua para lavar el arroz
Steps to make to make Gohan ~Arroz al Vapor Estilo Japonés~
- Los tips:
1. Utilizar el arroz para sushi. (puede ser de cualquier marca)
2. La cantidad del arroz y el agua se puede cambiar siempre manteniendo la proporción. (2 tazas de arroz sería con 2 1/2 tazas de agua)
3. No abrir la tapa de la olla durante el proceso de cocción o se puede arruinar el arroz.
- Lavar el arroz con el agua limpia en un recipiente o una olla.

- Aplicar un poco de presión para pulir los granos del arroz, pero no demasiado presión porque se puede romper el grano.

- Vaciar el agua y volver a lavar el arroz con el agua limpia.

- Repetir el proceso de lavar el arroz hasta que el agua salga transparente. (3-4 veces)

- Escurrir el arroz en un colador de malla.

- Agregar el agua (la porción para cocinar) y dejar el arroz que se remoje por 30 minutos.
***Se puede dejar remojando hasta unas horas o toda la noche. Es recomendable dejar mínimo 1 hora en el invierno para que el arroz absorba bien el agua.*** - Colocar la tapa de la olla y cocinar con el fuego alto hasta que empieza a hervir. (aprox. 5 minutos)

- Cuando empieza a hervir, bajar al fuego lento y cocinar por 10 minutos.
***NO SE DEBE ABRIR LA TAPA.***
- Subir al fuego alto por 10 segundos para eliminar el exceso de humedad.
***NO SE DEBE ABRIR LA TAPA.***
- Apagar el fuego y dejarlo reposar por 15 minutos.
***Todavía NO SE DEBE ABRIR LA TAPA.*** - Abrir la tapa y mezclar para esponjar el arroz.
Tratar de agregar el aire con el arroz y no aplastar los granos.
- Servirlo en una taza y ¡LISTO!

- Para conservar, es recomendable congelarlo en una bolsa ziploc o envuelto en el papel film por porción.
***Se puede conservar hasta 1 mes sin perder el sabor. Solo se tiene que calentar en el microondas por 2-3 minutos.***
As your experience and confidence grows, you will certainly locate that you have more natural control over your diet plan as well as adapt your diet to your personal preferences gradually. Whether you intend to offer a dish that uses fewer or more components or is a bit more or less hot, you can make straightforward adjustments to attain this objective. In other words, begin making your dishes on schedule. As for standard cooking abilities for newbies you do not need to discover them yet just if you master some basic cooking strategies.
This isn't a full overview to quick and also easy lunch dishes however its great something to chew on. With any luck this will obtain your creative juices moving so you can prepare delicious dishes for your family members without doing way too many square meals on your trip.
So that is going to wrap this up for this special food Steps to Prepare Homemade Gohan ~Arroz al Vapor Estilo Japonés~. Thank you very much for reading. I'm confident that you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
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